Konečně tu mám fotogalerii!

Jak jsem slíbil, tak i činím. Na web jsem přidal novou stránku Fotogalerie a do ní jsem začal postupně přidávat ukázky ze své amatérské foto-tvorby. Fotogalerie se nyní dělí do dvou kategorií: Příroda a krajina a Akce. Prozatím tam naleznete pět galerií, přičemž všechny se – zcela nečekaně – týkají Hořepníku na Vysočině.

Do budoucna plánuji přidat i další kategorie, napadá mě třeba Praha nebo Cestování. Avšak protože mě mnohem víc baví obsah tvořit a pak okamžitě pověsit na Facebook, než jej publikovat jinde, nechci rozhodně slibovat žádné konkrétní termíny. Ostatně i na tyto dvě kategorie jsem vás, své čtenáře, nechal čekat víc jak rok.

Ve fotogaleriích kromě fotek (nečekané, že, když je to fotogalerie :-)) najdete vždy i krátký popis, kdy a kde fotky vznikly a v případě akcí pak často i odkaz na stažení celé galerie ze serveru Ulož.to. Zde na webu najdete vždy jen malý výběr ze všech fotek, které jsou k dispozici ke stažení. Dokonce jich tu bude často ještě méně, než uveřejním na svém Facebooku.

A jak je to s právy a dalším použitím těchto fotek? Tak jako s čímkoliv jiným na tomto webu. Celá má tvorba, tedy i tyto fotky, jsou publikovány pod licencí Creative Commons BY-SA 4.0 (Uveďte původ, zachovejte licenci). Co to znamená? Fotky si můžete stáhnout, kopírovat, různě je upravovat měnit a tak dále, vše dle libosti. Má to však dvě malá omezení: pokud výsledky své práce budete jakkoliv distribuovat dál, musíte uvést původ nebo autora těchto původních materiálů (tedy mou maličkost :-)) a musíte je distribuovat pod stejnou licencí, tedy Creative Commons BY-SA 4.0.

Pokud byste chtěli některou ze zde publikovaných fotografií v plné velikosti, neváhejte mě kontaktovat.

P. S.: Možná jste si všimli, že na úvodní stránce přibyla slideshow s fotkami. To jen aby nebyla tak prázdná.

Komentáře