O čem je tenhle blog?

No o čem by byl, o mně přece je. Respektive o věcech, které dělám nebo které mě nějak zajímají, či na ně mám nějaký názor. Pravděpodobně se budu ponejvíce věnovat tématům, jako je fotografování, tvorba webu, systémům pro správu obsahu, nejčastěji bude asi mým tématem Drupal, případně WordPress. Může se stát, že se tu začnou objevovat i nějaké ty příspěvky o hudbě nebo o nějaké jiné formě kultury. A může se stát a stávat se bude, že se s vámi podělím o nějakou svou hlubokou úvahu.

A o čem tenhle blog není a nebude? Nebudu se příliš věnovat programování v Javě, integraci systémů, Linuxu, softwarovém inženýrství, Identity Managementu a dalším tématům, o kterých už píši na BCVlogu. Tenhle blog se nebude věnovat ani knihám a literatuře, k tomu mi slouží Databázeknih.cz. A není a nebude o politice (doufám).

Co se týče pravidelnosti vydávání článků, bez mučení se přiznám, že bude vskutku nepravidelná. Není čemu se divit, někdy prostě není o čem psát, není kdy psát nebo na to psaní prostě není nálada. Beru tenhle blog jako místo, kde udržuji svou tvůrčí kondici a kde mohu publikovat témata, která někam jinam nepatří. Pro nejbližší dny a týdny mám připravena asi dvě nebo tři témata, o kterých bych rád napsal, jedním je moje první nasazení Drupal 8 (asi nikoho nepřekvapí, že půjde o nasazení na tento web), dál třeba právě probíhající kurz základů ICT pro absolutní začátečníky, který již čtvrtým rokem vedu, a možná jedna reklamní kampaň, ke které mám potřebu se vyjádřit.

Proč jsem založil tenhle web? Opět je to určité „udržování kondice“. Snažím se zkrátka udržet krok s trendy v CMS a navíc už delší dobu cítím, že potřebuji nějaký „side project“, kterému bych se mohl věnovat, když zrovna nepracuji. Doufám, že se tenhle web bude v následujících měsících ze současné úvodní stránky, kontaktního formuláře a blogu rozrůstat o další funkce a obsah.

Co napsat závěrem? Snad jen popřeji příjemné čtení a už to nebudu dál protahovat. Mějte se fajnově!

V. K.

Tagy
Komentáře